2024 aasta kingadesse astumine!

Kui eelmises blogipostituses sai 2023 aasta kokku võetud ja kaardistatud peamised eduelamused, siis nüüd on aeg vaadata, millele on plaanis keskenduda juba alanud 2024. aastal.

Kui see blogipostitus avalikuks läheb, siis ilmselt näeme juba vaeva nende samade eesmärkide nimel, millest siin nüüd lähemalt juttu teeme.

Nii nagu on meil tavaks kujunenud, siis laias laastus oleme jaganud uue aasta eesmärgid 4 kategooria vahel: (1) raha/finants; (2) pere ja ühised tegemised; (3) isikulikud eesmärgid; ja (4) ettevõtlus.

Et mitte kõike meie (sala)soove siin kohe aasta alguses välja hõigata, siis teeme ülevaate mõningatest märksõnadest, mis võiksid sel aastal realiseeruda.

Aga ilma pikema sissejuhatuseta…

Raha/finants:

Eesmärk 1: Kui eelmisel aastal jäi puudu sellest, et meie neto portell jõuaks 500 000 euro piirini, siis ega see meid väga ei heidutanud! Uueks aastaks oleme pannud eesmärgiks, et aasta lõpuks on meie portfell 750 000 eurot (netos)!

Selle summa panime paika selliselt, et see oleks kuidagigi teostatav, aga samas piisavalt suur väljakutse, et oleks motivatsiooni selle summani pürgima asuda.

Eesmärk 2: Teine oluline märksõna meie portfelli kasvatamise juures on passiivsed tulud! See on see kolmas “pereliige” meil, kes toob igakuiselt raha sisse nii, et meie ise midagi otseselt tegema ei pea.

See “pereliige” on suutnud oma “sissetulekuid” korralikult kasvatada, aga ega me talle armu ei anna.

Selleks aastaks oleme taas seadnud eesmärgi oma 2023. aasta passiivseid tulusid kasvatada 1,5 korda. See siis tähendaks, et 2024. aasta jooksul peaksime kahe peale teenima 40 000 eurot passiivset tulu. Jällegi, päris suur amps, mida hammustada, aga ega eesmärgid peavadki suured olema. Eks see suures plaanis mõtteviisi küsimus ole, aga meie puhul kehtib vist küll see, et kui kõik aasta eesmärgid saaksid täidetud, siis kahtleks enda oskuses piisavalt suuri eesmärke seada.

Aasta alguse eesmärkidele peale vaatamine peakski olema kombinatsioon ootusärevusest, aukartusest ja hirmust selle ees, et kas see kõik on ikka teostatav?!

Eesmärk 3: Raha/finantside all iga-aastane kõige igavam eesmärk on III pensionisamba täitmine ja nii ka sel aastal. Selle paneme kindlasti maksimaalses koguses täis nagu igal aastal!

Ettevõtlus:

Eesmärk 1: Ettevõtluse tabelis vaatab esimesena kohe vastu ärimajaga tegelemine ja selle edasi arendamine!

Nüüdseks oleme ärimajaga paar kuud toimetanud ja asju üle võtnud, aga kindlasti on see meie fookuses ka 2024. aastal. Ärimaja fookus on peamiselt Alexil ja Eliis on seal toetav taustajõud nii palju, kui vähegi oskab.

Tegelikkuses ongi meil omavahel olnud fookuse nihutamist ülesannete puhul. Oleme teinud omamoodi inventuuri selles osas, et kes millega tegeleb. Lisaks on meil veelgi paremini välja kujunenud konkreetsed rollid selliselt, et kui Alex on näiteks see inimene, kes igapäevaste ärimaja suhtlemiste ja asjadega tegeleb, siis tegelikult Eliis igast pisidetailist ei peagi teadlik olema. See on aidanud kaasa sellele, et hoiame kokku niigi piiratud aega ja energiat. Kõigega ei pea meist mõlemad alati kursis olema ja tähtsamad asjad arutama iganädalastel koosolekutel alati läbi. Meie toimetamised on kasvanud piisavalt suureks, et enam mikromanageerida kõike ei saa ega ausalt öeldes, tahagi.

Eesmärk 2: Eelmisel aastal sai notaris allkirjastatud võlaõiguslik leping 2-toalisele uusarenduse korterile: teekondfinantsvabaks.ee/volmre-tn-20-2-tallinn-info/, mis on käesoleval aastal valmimas. Ehk ees ootab meid asjaõiguslepingu sõlmimine ja korteri sisustamisprotsess!

Hetkel on see hinnanguliselt planeeritud aasta teise poolde, aga seda oleme ka kindlasti lähemalt kajastamas, kui õige aeg peaks kätte jõudma.

PS! Kui soovid seda enda üürikoduks, siis on võimalik sisekujunduse osas varakult kaasa rääkida. Anna oma soovist märku [email protected]!

Siia on tänaseks päevaks juba maja kerkinud!

Eesmärk 3: Loodetavasti ei jää eelmises punktis nimetatud notaritehing meie ainukeseks… ehk et kindlasti hoiame silmad lahti ja kui midagi huvitavat peaks silmapiirile jääma, siis on eesmärk ka mõni huvitav objekt portfelli täiendavalt juurde lisada.

Isiklikud eesmärgid ja ühised tegemised:

Liiga palju meie isiklikel eesmärkidel ja ühistel tegemistel siinkohal ei peatuks, aga toome välja need, mida oleme oma senistes tegemistest ka varasemalt kajastanud.

Eesmärk 1: Alexil on ees ootamas tähtis 3×3 hooaeg, kuhu sel aastal eeldatavasti tuleb varasemast veelgi rohkem energiat suunata. Eliisil siinkohal ei jää muud üle, kui seda kõike 110% toetada.

Eks see pikk 3×3 hooaeg on katsumuste rohke ka kõiki muid valdkondasid meie tegemistes silmas pidades ja see aasta ei tule sugugi teistsugusem.

Eesmärk 2: Kuigi ehk meie suurimaks eesmärgiks isiklikus plaanis on hoopis rahulikum elutempo! Nüüdseks on non-stop tempot “üle elatud” juba üle 3 aasta ja sel aastal oleme esimest korda jõudnud arusaamale, et natukene rohkem aega peaks ikka iseendale leidma.

Mitte kunagi ei ole pidanud mõtlema sellele, et kuidas seda elutempot rahulikumana hoida, seega tegelikult mingisugust konkreetset plaani selles osas meil tänasel hetkel ette näidata ei ole. Loodame pigem sellele, et kui see mõte on valjusti universumi öeldud ja enda peas läbi mõeldud, siis küll mõtted hakkavad ka teadlikumalt selles suunas liikuma, et seda eesmärki saavutada. Eks seda kõike nüüd aeg näitab, kuidas meil see ka reaaluses õnnestub!

Seda puhkamise värki peab ikka päriselt kohe harjutama!

Eesmärk 3: Selle blogi edasiarendamine ja jätkusuutlikkus on kindlasti märksõna mitte ainult aastaks 2024, vaid ka pikemas perspektiivis. See platvorm siin on andnud meile võimaluse oma sõna laiemalt levitada ja viinud meid kokku nii paljude toredate inimestega. Kindlasti soovime ka ise olla aktiivsemad oma sõna levitamisel, et jõuda veelgi rohkemate vahvate inimesteni.

Seega võiks 2024. aasta märksõnaks olla kindlasti teistele tagasi andmine – midagi, mis annaks meile võimaluse oma teadmisi edasi kanda.

Iga kategooria osas pisikene sissevaade meie uude aastasse antud. Aasta algused on tõesti nii tore aeg, kus on võimalik mõelda ja unistada ja kirja panna kõike seda, mida uuelt aastalt oodata ja kuhu suunas edasi pürgida.

Meie uus aasta on igatahes alanud väga kiiretel nootidel ja ega ei jäägi muud üle, kui selle rongiga kaasa sõita.

Omaltpoolt soovime ka kõikidele teile kõige imelisemat uut aastat ja et kõik vahvad eesmärgid ja unistused saaksid täidetud!

Kohtumiseni järgmistes blogipostitustes! 😉

Jäta Kommentaar